16.7.06

Γονεις
Το να παρανοούμε τα δεδομένα που βρίσκονται μπροστά μας είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Νέοι είμαστε άλλωστε. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει για τις μαλακίες που κάνουμε, εκτός από τους γονείς μας? Κανείς! Και για αυτό έχει γούστο το πράγμα. Μαθαίνουμε τη ζωή. Κάνουμε μαλακίες και υποτίθεται μαθαίνουμε από αυτές. Έλα όμως που δεν είναι έτσι!

Υπάρχει η εφεύρεση των μεγάλων που λέγεται «αιώνιος έφηβος». Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το λένε αυτό? Για να καλύπτουν τις μαλακιές που εξακολουθούν να κάνουν! Δηλαδή εμείς τι είμαστε? Οι «αιώνιοι γέροι» που αντιλαμβανόμαστε τα χάλια των «αιωνίων εφήβων»? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο ανάποδα τα πράγματα στη ζωή τελικά.
Κάπως έτσι πάει και το story του στυλ «θα’θελα να ήμουν πάλι παιδί» το οποίο διατυπώνεται από τους πατεράδες μας, και αντίστοιχα το «αχ και να ήμουν στα 55 τώρα, συνταξιούχος» το οποίο διατυπώνεται από εμάς. Οι μεν θέλουν να τα έχουν μαλλιαρά και σφριγηλά, και οι δε θέλουν να τα έχουν έτοιμα για ξύσιμο, προτού καν πετάξουν το τσόφλι από πάνω τους! Καλή φάση!
Η καραμέλα που πουλάει η εταιρεία «Γονείς Α.Ε» έχει ημερομηνία λήξης για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει ακόμη είναι πως εμείς την βάζουμε αυτή την ημερομηνία και κανείς άλλος. Τι να το κάνω αν είμαι ατομάκι πρώτο, που με πάνε όλοι και χωράω σε όλες τις παρέες, αλλά πρέπει να είμαι στις 11 στο σπίτι, γιατί έχω το αμάξι του μπαμπά και ο μπαμπάς φοβάται? Τι να το κάνω αν διστάζω να διεκδικήσω αυτό που θέλω γιατί οι χειροπέδες που μου έχει βάλει το σπίτι μου, γράφουν πάνω χαρτζιλίκι? Υπάρχει και το κλειδάκι που λέγεται δουλειά.
Ξυπνήστε αγαπητοί και δείτε το αυτονόητο. Ότι δεν γίνεται να κάνουν άλλοι κουμάντο στη ζωή σας. Το ότι κατάφεραν αυτοί κάποια πράγματα στη ζωή τους, δεν σημαίνει πως δεν θα σας α\φήσουν να δείτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.
Ζητήστε συγγνώμη από τους γονείς σας που:
Δεν ήσασταν στο Πολυτεχνείο όταν τα τανκ έκαναν ντου.
Δεν έχετε δουλέψει στους σοβάδες και τα μάρμαρα της οικοδομής.
Δεν γεννηθήκατε στη μετακατοχική περίοδο για να πεινάσετε.
Που στο σχολείο δεν φοράγατε ποδιές, ούτε πηλίκιο ούτε είχατε τα νύχια σας καθαρά.
Λέτε να σας συγχωρέσουν? Η έστω να σας καταλάβουν? Όχι βέβαια!
Βέβαια κανείς δεν υπήρξε να τους πεί ότι αυτά που τους έκαναν, δεν πρέπει να το κάνουν στα παιδιά τους.
Ανοίξτε τα μάτια σας πριν βρεθείτε με 3 παιδιά και ένα σωρό κολλήματα. …

Δεν υπάρχουν σχόλια: