Bussiness or pleasure?
Στις ειδήσεις άκουσα για μια κοπέλα στην Κολομβία (?) που πέθανε απο νευρική ανορεξία, στα 14 της χρόνια. Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλα αυτόματα μου γεννήθηκε μια απορία στο μυαλό.
Τόσα εκατομμύρια κόσμου πάσχουν απο παχυσαρκία σε όλο τον κόσμο, και αυτοί βρέθηκαν να μας πουν για την μια κοπελίτσα που πέθανε απο ανορεξία? Τουλάχιστον η κοπελίτσα το μόνο που σκεφτόταν ήταν πως να γίνει μοντέλο, δεν ξημεροβραδιαζόταν μπροστά απο το ψυγείο.
Απο το http://www.incardiology.gr/ πήρα το παρακάτω απόσπασμα.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Στατιστικά δεδομένα Σήμερα υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο υπέρβαρα άτομα στον κόσμο, ενώ τα παχύσαρκα άτομα φτάνουν τα 300 εκατομμύρια. H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της EE σε συχνότητα παχυσαρκίας ενηλίκων και δεύτερη (μετά την Ιταλία) σε συχνότητα παιδικής παχυσαρκίας. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στον δυτικό κόσμο (ακολουθεί ο καρκίνος). H υπέρταση, η παχυσαρκία, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ο σακχαρώδης διαβήτης και το κάπνισμα ερμηνεύουν το 75% και πλέον των καρδιαγγειακών επεισοδίων. H ελάττωση του βάρους κατά 30% προλαμβάνει ή θεραπεύει τον σακχαρώδη διαβήτη. Μετά την ηλικία των 25 ετών, για κάθε χρόνο που περνάει ο οργανισμός χρειάζεται 1% λιγότερες θερμίδες. Για να καεί μισό κιλό λίπους, πρέπει να ληφθούν 3.500 θερμίδες λιγότερες. Γρήγορο περπάτημα για 4-5 ώρες την ημέρα έχει την ίδια επίδραση στο βάρος όσο και η ελάττωση των θερμίδων που λαμβάνονται με την τροφή κατά 750-1.000. Τα παχύσαρκα παιδιά έχουν 2-5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό ή έμφραγμα προτού φτάσουν την ηλικία των 65 ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου